Fransa'yı karıştıran skandalda flaş gelişme

Fransa Başbakanı Manuel Valls, makam jetiyle gittiği Berlin seyahatine kendisiyle birlikte gelen 2 çocuğunun masraflarını ödeyeceğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa'nın deniz aşırı topraklarından La Reunion adasına yaptığı ziyaret sırasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Valls, "Bütün şüpheleri ortadan kaldırmak için iki çocuğumun 2 bin 500 euroluk masraflarını üstlenmeye karar verdim" dedi.

Muhalefet partileri, Valls'i vergi mükelleflerinin parası ile taraftarı olduğu Barselona ile Juventus arasındaki UEFA şampiyonlar ligi final maçına çocuklarını da alarak gitmesi konusunda eleştirmiş, Valls, Berlin'de UEFA yetkilileri ile görüşme yaptığını ifade etmişti.

Valls, basın toplantısındaki açıklamasında, "Bir daha böyle bir ziyaret gerçekleştirmek gerekseydi, bunu tekrar yapmazdım" diye konuştu.

UEFA Başkanı Michel Platini Paris'te dün düzenlediği basın toplantısında Valls'e destek vermişti. Platini, resmi olarak kendisinin Valls'i Berlin'e davet ettiğini belirtmişti.

Valls, önceki gün Fransa Ulusal Meclisi genel kurulunda konu ile ilgili eleştirilere verdiği yanıtta da, Fransız futbolunun çıkarlarını savunmak için Berlin'e gittiğini ileri sürmüştü.

Özel maç yolculuğunun devlet bütçesine 18 bin avroya mal olduğunu belirten muhalefet partileri ise koyu bir Barselona taraftarı olan Valls'in 2 oğlunu da yanına alarak makam jeti ile maça gitmesini "usulsüzlük" olarak nitelemişti.

Şu an iktidarda bulunan Sosyalist Parti, bir önceki dönemde eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin makam jeti ile yaptığı özel tatillere sert eleştiriler getirmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir