Fransız Alstom'a General Electrics ve Siemens talip

Alstom şirketinin enerji alanındaki birimini satın alabilmek veya ortak yatırıma gidebilmek için ABD'li General Electrics şirketi ile Alman Siemens şirketi harekete geçti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Fransa'nın dünyanın birçok ülkesinde yatırımları olan Alstom şirketinin enerji alanındaki birimini satın alabilmek veya ortak yatırıma gidebilmek için ABD'li General Electrics şirketi ile Alman Siemens şirketi harekete geçti.

Fransız basınında çıkan haberlere göre General Electrics, Fransız şirketinin enerji birimini satın alabilmek için 13 milyar euroyu gözden çıkarırken, Siemens yönetimi, bugün yaptığı açıklamayla Alstom yönetimine gelecek için ortaklık önerdi.

Alstom'da devletin hissesi bulunduğu için Fransız hükümeti, Alman şirketinden ortaklık koşullarına açıklık getirmesini istedi.

Alman Siemens şirketinin de yarışa dahil olması üzerine Fransa Ekonomi Bakanı Arnould Montebourg ile görüşmek üzere General Electrics Başkanı Jeffrey Immelt, bugün Paris'e gelecek.

Alstom'un enerji şubesi, Fransız şirketinin toplam cirosunu yüzde 70'ine sahip. Fransız şirketi Alstom'un hızlı tren üreten şubesi, söz konusu pazarlığa dahil değil.

Bu konularda ilginizi çekebilir