Fransızca dünya dili olacak!

Fransızca, 2050'ye kadar en fazla konuşulan dil olabilir

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Fransızca'nın, 2050'ye kadar dünyada en fazla konuşulan dil olabileceği belirtildi.

Fransa'daki Natixis Bankası'nın araştırması, Fransızca'nın 2050'ye kadar İngilizce'yi geride bırakarak, "dünya dili" haline gelebileceğini gösterdi.

Amerikan ekonomi dergisi Fobes'ta yayımlanan araştırmada, Fransızca'nın başta Sahraaltı Afrikası olmak üzere dünyanın en dinamik bölgelerinde yayılmaya devam ettiği vurgulandı.

2010'da 220 milyon kişinin Fransızca konuştuğunun hatırlatıldığı araştırmada, 2050'ye kadar dünyada 750 milyon kişinin Fransızca konuşacağı tahmininde bulunuldu. Bu tahmine göre Fransızca, 2050'ye kadar en yaygın diller olan İngilizce ve Çince'yi geride bırakacak.

Ancak Fransız dili uzmanlarından Alexandre Wolf, bu tahminlere ihtiyatlı yaklaşılması gerektiğini, bankanın halkın tümümün Fransızca konuştuğu, resmi dili Fransızca olan ülkeleri temel alarak tahminde bulunduğunu, ancak 32 ülkede Fransızca resmi dil olsa da, Belçika gibi bazı ülkelerde birçok resmi dilin bulunduğunu belirtti.

Wolf ayrıca, bazı Afrika ülkelerinde Fransızca resmi dil olsa da, bunun en fazla konuşulan dil olmadığına dikkati çekti.

Dolayısıyla bankanın bu tahminlerine rağmen, İngilizce 2050'de de liderliği bırakmayabilir.