Gazprom, Macaristan'la anlaştı

Macaristan ile nihai yatırım konusunda anlaşıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA  - Rus gaz şirketi Gazprom, Macaristan ile Güney Akım Projesi'nin gerçekleştirilmesine yönelik nihai yatırım kararında anlaşıldığını bildirdi.
Gazprom'dan yapılan yazılı açıklamada, Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alexander Medvedev ve Proje Yönetim Dairesi Başkanı Leonid Chugunov'un, kararı imzalamak için Macaristan'a çalışma ziyaretinde bulundukları belirtildi.
Açıklamada, MVM Macaristan Elektrik Özel Limited Şirketi Yöneticisi Csaba Bajiwas ile yapılan toplantıda imzalanan anlaşmayla, Güney Akım gaz boru hattının 229 kilometrelik Macaristan kısmının inşaatına dair nihai yatırım kararı alınmış oldu.
 
Güney Akım Projesi
 
Doğalgaz ihracat güzergahlarını çeşitlendirmeye çalışan Gazprom, Karadeniz'den Orta ve Güney Avrupa'ya doğalgaz taşıyacak bir boru hattı inşa etmek için Güney Akım Projesi'ni başlatmış ve proje için Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Yunanistan, Slovenya, Hırvatistan ve Avusturya ile hükümetler arası anlaşmalar imzalamıştı.
İnşaatı Aralık 2012'de başlayacak olan Güney Akımı Projesi'nde ilk doğalgaz sevkıyatının 2015 yılı sonunda yapılması bekleniyor.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir