Gazze'de 22 okul tamamen yıkıldı

İsrail'in Gazze'ye bir ayı aşkın süredir düzenlediği saldırılarda 22 okulun tamamen, 141 okulun da kısmen yıkıldığı bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZZE - İsrail'in Gazze'ye bir ayı aşkın süredir düzenlediği saldırılarda 22 okulun tamamen, 141 okulun da kısmen yıkıldığı bildirildi.

Filistin Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 7 Temmuz'da başlayan ve kısmen devam eden İsrail saldırılarında şu ana kadar Gazze'de 22 okulun tamamen, 141 okulun ise kısmen yıkıldığı belirtildi.

Bu ayın sonunda okulların açılacağı ifade edilen açıklamada, yıkılan ve zarar gören okulların kısa zamanda onarılmasının zor olduğu ve saldırılarda 19 öğretmenin de öldüğü ifade edildi.

Saldırılar nedeniyle eğitim alanında Gazze'de 10 milyon dolardan fazla zarar olduğu tahmin ediliyor.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Şu ana kadar bin 940 Filistinlinin öldüğü, 9 bin 886 kişinin yaralandığı İsrail saldırılarında, yüz binlerce kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Mısır tarafından yapılan çağrı üzerine İsrail ve Filistinli direniş grupları tarafından kabul edilen 72 saatlik ateşkes, bu gece saat 00.01'den itibaren başlamıştı.