Gazze'de ölü sayısı 279'a çıktı

BM Güvenlik Konseyi, taraflara şiddete son vermeleri çağrısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

GAZZE - İsrail'in Gazze Şeridi'ne hava saldırılarının bilançosu giderek ağırlaşıyor. Son bilgilere göre ölü sayısı 279'a çıktı, bombardımanlar sürüyor. Bölgedeki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail uçakları Hamas tarafından kullanılan "Saraya" adlı güvenlik karargahını bombaladı. Bombardımanda ilk belirlemelere göre 10 kadar Filistinli'nin yaralandığı öğrenildi, ölü olup olmadığı henüz belirlenemedi.

Türkiye'den diplomatik girişim

Türkiye, Gazze Şeridi'ndeki olaylarla ilgili yoğun diplomatik girişimlerde bulunuyor.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bu girişimler çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın çeşitli bölge ve bölge dışı ülkelerdeki muhatapları ve uluslararası kuruluşların Genel Sekreterleriyle telefon görüşmeleri yaptıkları, endişe ve görüşlerini aktardıkları belirtildi.

Başbakan Erdoğan'ın, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'la görüşerek, İsrail'in askeri harekatının derhal durdurulması ve Gazze'deki halka insani yardım ulaştırılması için BM'nin aktif olarak devreye girmesi gerektiğini vurguladığı kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Sayın Bakanımız da İKÖ Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'yla bir telefon görüşmesi yaparak, İKÖ Dışişleri Bakanlarının Gazze Şeridi'ndeki olayları görüşmek üzere olağanüstü toplanmasını önermiştir. İKÖ Genel Sekreteri İhsanoğlu, bu çerçevede gerekli çağrıyı yapmıştır."

Türk Kızılay'ı 11 bin gıda kolisi gönderdi

Bu arada Türk Kızılayı, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırının ardından bölgeye 10 tırlık bir konvoyla 11 bin gıda kolisi gönderdi.

Türk Kızılayı Genel Müdürü Ömer Taşlı, ''Mağdur olan Filistinliler, Türk halkının Türk Kızılayı aracılığıyla yaptığı yardımlar ile hayata tutunuyor'' dedi.