Genç işsizliğin artması korkutuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ROMA - Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaueble, Avrupa'da genç işsizlik oranının yüksek olmasının herkes için büyük bir sorun oluşturduğunu söyledi.

Avrupa Birliği'nin (AB), resmi para birimi avroyu kullanan 4 önde gelen ülkesinin maliye ve çalışma bakanlarının yarın Roma'da yapacağı zirve öncesi  İtalyan haber ajansı ANSA'ya bir demeç veren Schaueble, hükümetinin İtalyan hükümetiyle arasındaki ilişkilerin karşılıklı güvene dayandığını ve iyi olduğunu belirttti.

Alman Bakan, Letta hükümetinin, bir önceki Mario Monti hükümetinin atmış olduğu adımları izleyeceğine dair bir şüphesinin bulunmadığını vurguladı. Schaueble, Başbakan Enrico Letta'yı başka görevleri dolayısıyla daha önceden tanıdığını ve başarılı olacağına inandığını aktardı.

Schaueble, İtalya'nın krizden çıkması, özellikle ekonomik büyüme ve istihdam konularında güçlü ve kalıcı bir etki yaratması için yapısal reformları hızlı ve tutarlı bir şekilde uygulamasının önemine de dikkati çekti.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaueble, Avrupa'da genç işsizlik oranının yüksek olmasının herkes için büyük sorun oluşturduğunu da

Yüzde 38 ile Avrupa ülkeleri arasında en yüksek genç işsizlik oranına sahip İtalya'nın başbakanı Enrico Letta, bu oranı kendileri için bir utanç olarak nitelerken, Avrupa'daki kriz karşısında alınan katı tasarruf tedbirlerinin büyüme ve istihdam yaratılması için hafifletilmesi görüşünü savunuyor.