GM: Mart ayı için istediğimiz 2 milyar dolara ihtiyacımız yok

Şirketin Ocak ile Şubat için planlanan harcamaların durdurulması nedeniyle önceden istediği 2 milyar dolara bu sıra ihtiyacı olmadığı bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

DETROİT - ABD'li otomotiv şirketi General Motors (GM), daha önce Mart ayı için hükümetten istediği 2 milyar dolara ihtiyacı olmadığını bildirdi.

GM'den yapılan açıklamada, şirketin maliyetlerini kısma çabalarının hız kazanması ve Ocak ile Şubat için planlanan bazı harcamaların durdurulması nedeniyle daha önce bu ay için istediği 2 milyar dolara "bu sıra ihtiyacı olmadığını" bildirdi.

Geçen yıl aralık ayında yardım alamazsa birkaç hafta içinde nakit sıkıntısı çekeceğini bildiren şirket, ABD yönetiminden aldığı 13,4 milyar dolara ek olarak 16,6 milyar dolar daha istemişti.

Şirket, açıklamasında daha sonra fona ihtiyacı olup olmayacağı ya da geçen ay hükümetten istediği 16,6 milyar dolar talebinde değişiklik planlayıp planlamadığına ilişkin ayrıntı vermedi.

GM Başkan Yardımcısı ve Mali İşler Başkanı Ray Young, "GM, likidite durumu, gelecekte fon taleplerinin zamanlaması ve diğer karşılıklı kaygı konularını kapsayan şirketin yeniden yapılanmasına ilişkin otomotiv sektöründe Başkanlık Görev Gücü ile düzenli temasını sürdürecek" dedi. 

Hazine Bakanı Timothy Geithner ve Beyaz Saray ekonomi danışmanı Larry Summers başkanlığındaki Başkanlık Görev Gücü, GM'nin ek 16,6 milyar dolar ve Chrysler'ın ek 5 milyar dolarlık talebini değerlendiriyor.

Chrysler da hükümetten 4 milyar dolar kredi almıştı.