Gorbaçov, Raisa'nın şarkılarıyla 2. 8 milyon dolar yardım topladı

Ahmet Coşkunaydın, Moskova'dan bildiriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

MOSKOVA - Sovyetler Birliği'nin son devlet başkanı Mikhail Gorbaçov sevgili karısı Raisa'nın ölümünün 10'uncu yılında onun sevdiği şarkıları bir cd'de topladı.

Son derece az sayılan bu cd'ler Londra'da çok seçkin bir topluluğun da katılımıyla açık artırmaya sunuldu. Açık artırmada Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, İngiltere Başbakanı'nın eşi Sarah Brown, Harry Potter serisinin yazarı JK Rowling ve Rusya'nın Londra Büyükelçisi Yuri Fedotov'da yer aldılar.

Bir cd'nin 100 bin Sterline (Yaklaşık 165 bin dolar) satıldığı açık arttırmada Gorbaçov ünlü gitaristler eşliğinde 'Old letters' eski mektuplar şarkısını göz yaşları arasında söyledi. Gorbaçov'un bu davranışı salonda bulunanları da göz yaşlarına boğarken, dakikalar süren alkış seline neden oldu.

Açık artırmada toplam 2. 8 milyon dolar para toplandı. Toplanan bu paraların, yine aynı hastalıktan 1999 yılında henüz 67 yaşındayken lösemiden yaşamını yitiren Raisa gibi lösemili çocukları tedavisinde kullanılacağı belirtildi. Açık arttırmaya Rusya'dan gelen bir çok ses sanatçısı ve müzisyen de katıldı. Raisa Gorbaçeva bugün hayatta olsaydı 77 yaşında olacaktı.

Aynı açık arttırmanın önümüzdeki dönemde Rusya'da da tekrarlanabileceği belirtiliyor.