Grandi'nin Mülteciler Yüksek Komiserliği'ni onaylandı

BM Genel Kurulu BM Genel Kurulu, Grandi'nin Mülteciler Yüksek Komiserliği'ni onayladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, BMMYK için tek aday olarak BM Genel Kurulu'na gönderdiği İtalyan Diplomat Filippo Grandi, beş yıllığına bu göreve seçildi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) için tek aday olarak BM Genel Kurulu'na gönderdiği İtalyan Diplomat Filippo Grandi, beş yıllığına bu göreve seçildi.

Grandi, bu görevi iki dönemdir yürüten Guterres'ten 1 Ocak 2016'da devralacak ve 31 Aralık 2020 tarihine kadar sürdürecek.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, 11 Kasım'da BM'nin bölgesel gruplarının liderleri ile görüşerek Grandi'yi BM Genel Kurulu'na önermişti. 

2. Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük mülteci sayısıyla karşı karşıya olan kuruma liderlik edecek Filippo Grandi, 2010-2014 yıllarında BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nda Genel Komiserlik, 2005-2010 döneminde ise Genel Komiser Yardımcılığı görevi yapmıştı.

Grandi, BMMYK çatısı altında da Türkiye, Sudan, Suriye ve Irak'ta çeşitli görevlerde bulunmuş, Kenya, Benin, Gana, Liberya, Afrika Büyük Göller Bölgesi, Yemen ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde acil yardım operasyonlarını yönetmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir