Grekoromen'de bronz madalya

Nazmi Avluca rakibine 2. periyotta üstünlük sağladı ve 3'üncü oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN - Pekin'de düzenlenen 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda grekoromen güreş 84 kiloda mücadele eden Nazmi Avluca, 3. olarak bronz madalya kazandı.

İlk turu maç yapmadan geçen Avrupa ve Dünya Şampiyonu Nazmi Avluca, 2. turda Gürcistan'dan Badri Khasaia karşısında son derece rahat bir oyundan sonra 2-0 (4-0/1-1) galip geldi. 3. turda da İranlı Saman Tahmasebi'yi 2-0 (2-2/3-0) yenmeyi başaran Avluca, yarı final müsabakasında ise Macar Zoltan Fodor karşısında 2-0 (1-2/1-1) yenilmekten kurtulamadı. Avluca, akşam seansında Çinli Ma Sanyi ile yaptığı bronz madalya müsabakasında ise ilk periyotu 4-0 yitirmesine ve müsabaka sırasında ayağından sakatlanmasına karşın mücadeleyi bırakmadı. Rakibine 2. periyotta 5-0, son periyotta da 6-0 üstünlük sağlayan Avluca, bronz madalyanın sahibi oldu.

Yüzmede 2 sporcumuz elendi

Öte yandan, yüzmede erkekler 50 metre serbestte Kaan Tayla, seçmeleri geçemeyerek elendi. Pekin Ulusal Su Sporları Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışların 6'ncı günündeki seçmelerde 11'inci seride yüzen Kaan Tayla, 22.66'lık derecesiyle serisinde 8 sporcu arasında sonuncu oldu.

Kaan Tayla, seçmelerde genel klasmanda ise toplam 97 sporcu arasında 37'nci sırayı aldı.

Bu dalda seçmelerde en iyi dereceyi 21.46 ile olimpiyat rekoru kıran Fransız yüzücü Amaury Leveaux elde etti. Fransız sporcu, kendisinden bir önceki seride 21.47 ile olimpiyat rekorunu kıran Brezilyalı Cesar Filho Cielo'dan rekoru birkaç dakika sonra devraldı.

Yüzmede erkekler 100 metre kelebekte ise Onur Uras, seçmeleri geçemeyerek elendi. 3'üncü seride yüzen Onur Uras, 54.79'luk derecesiyle serisinde 8 sporcu arasında 7'nci oldu. Onur Uras, seçmelerde genel klasmanda ise toplam 65 sporcu arasında ancak 58'inci sırayı alabildi.

Bu dalda seçmelerde olimpiyat rekoru iki kez el değiştirdi. Kenyalı Jason Dunford'un 51.14 ile kırdığı olimpiyat rekorunun yeni sahibi 2 seri sonrasında 50.76'lık derecesiyle Sırp Milorad Cavic oldu.