Güvenlik anlaşmasına, Sadr grubundan 'engel' planı

Şii lideri Mukteda Sadr'ın hareketinin meclisteki bloku, ABD ile Irak arasındaki güvenlik anlaşmasını engellemeyi planlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BAĞDAT - Irak'taki radikal Şii lideri Mukteda Sadr'ın hareketinin meclisteki bloku, ABD ile Irak arasındaki güvenlik anlaşmasının meclisten onay almasını engellemeye çalışacağını ifade etti.

Sözcü Ahmed El Mesudi, dün Irak hükümetince onaylanan anlaşmanın imzalanmasını durdurmak için meşru bütün imkanlarla uğraşacaklarını belirttiği açıklamasında, 275 sandalyeli mecliste 30 kadar milletvekilleri bulunduğunu hatırlatarak, meclise anlaşmayı geçersiz kılmak için kanun teklifi sunma niyetinde olduklarını söyledi.

El Mesudi, meclise sunmayı planladıkları kanun teklifinin, anlaşmanın geçerli sayılması için meclisten üçte ikilik çoğunluk alınmasını öngördüğünü, salt çoğunluğun anlaşmanın geçerli sayılması için yeterli görülmesini engellemeye çalıştıklarını anlattı.

Sözcü, bu anlaşma için ulusal uzlaşma isteyen Büyük Ayetullah Ali Sistani'nin de salt çoğunluktan yana olmadığını ifade etti.