Hastanede intihar etti

Ünlü Yönetmen Mario Monicelli, tedavi gördüğü hastanenin penceresinden atlayarak öldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ROMA  - Roma'da prostat kanseri tedavisi gördüğü hastanenin penceresinden atlayarak 95 yaşında hayatına son veren İtalyan sinema yönetmeni Mario Monicelli, büyük İtalyan komedyen Antonio de Curtis'i (Toto) çok sayıda filminde oynatan, ''Toto'yu yaratan'' yönetmen olarak biliniyor.

1940 ve 50'li yıllarda, ölümsüz Türk seslendirme sanatçısı Necdet Mahfi Ayral'ın (1908-2004) Yahudi aksanıyla göklere çıkardığı Toto (1898-1967) ile çalışan Monicelli, büyük İtalyan yönetmeni Federico Fellini'nin de yardımcılığını yaptı. Monicelli, Dolce Vita (Tatlı Hayat) filminde Marcello Mastroinanni, Anita Ekberg ve Anouk Amiee ile çalıştı.

1940'lı, 1950'li ve 1960'lı yılların en önemli oyuncuları arasında olan Marcello Mastroianni, Antonio de Curtis (Toto) ve Alberto Sordi ile çalışan Monicelli, çok ses getiren ''Bilinmeyenler'' filminin yanı sıra ''Büyük Savaş'' filmiyle 1958'de Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan ödülünü aldı.

Monicelli, ''Casanova'70'' (1965) ve ''I Compagni (Yoldaşlar)''(1963) filmleriyle en iyi yabancı Oscar adayı oldu.

Monicelli, İtalya'nın en büyük oyuncuları Marcello Mastroianni, Sophia Loren, Vittorio Gassman, Alberto Sordi, Anna Magnani, Claudia Cardinale ve Monica Vitti ile çalıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir