Hatay'dan 'iyilik meleği' geçti

BM iyi niyet elçisi, ünlü aktris Angelina Jolie, ülkesindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyelilerin konuk edildiği Altınözü çadırkentini ziyaret etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY- Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi film yıldızı Angelina Jolie, Altınözü çadırkentte,  ülkesindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyelilerle buluştu.

Saat 15:25'te Hatay'a inen BM İyi Niyet Elçisi ve ünlü film yıldızı Angelina Jolie, "Dünyanın iyiliği meleği hoşgeldin" yazılı pankartla karşılandı.

Jolie'nin, Umut Toksoy ve Bahri Arslan adlı iki hayranı da İskenderun'dan geldiklerini belirterek, ellerinde İngilizce "Angelina kiss me for world peace" (Angelina dünya barışı için beni öp) yazılı pankart taşıdı.

Türk kahvesi istedi

Ziyareti sırasında Jolie'ye İngilizce olarak ne içmek istediği soruldu. "Türk kahvesini çok severim" diye yanıt veren Jolie'ye bu kez kahveyi nasıl alacağının sorulması üzerine ünlü oyuncu, "şekerli ama sert bir kahve istediğini" söyledi. Bunun üzerine Jolie'ye orta şekerli Türk kahvesi ikram edildi.

Angelina Jolie çadırkenti ziyareti sırasında ayrıca çocuk parkında Suriyeli çocuklarla oyunlar oynadı, onların oyunlarında tempo tuttu. Türk Kızılayı'nın hazırladığı ve içinde oyuncaklar da bulunan "sevgi paketinin" dağıtılmasında da hazır bulunan Jolie'nin  ziyareti süresince sempatik tavırlar sergilediği öğrenildi.

BM iyi niyet elçisi, ünlü aktris Angelina Jolie, ülkesindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyelilerin konuk edildiği Altınözü çadırkentini ziyaret etmesinin ardından Türkiye'den ayrıldı. Jolie ve beraberindeki heyet, Türkiye'ye geldikleri özel uçakla oyuncunun film çekimlerinin sürdüğü Malta'ya hareket etti.

İlçeye gelmemesi hayal kırıklığı yarattı

Bu arada Angelina Jolie'yi görmek için Hatay'ın Yayladığı ilçesinde bekleyen vatandaşlar, Jolie'nin ilçeye gelmemesi nedeniyle hayal kırıklığına uğradı.

Yetkililerin daha önceki duyurularında ünlü yıldızın Yayladağı ilçesinde bulunan geçici çadır kentleri ziyaret edeceğini öğrenen Yayladağılılar, saatler öncesinden hazırlık yaparak, hediyeler hazırladı.

Yayladağılılar, yaklaşık 5 saat boyunca, Suriyeli misafirlerin bulunduğu TEKEL binası önünde bekledi. Daha sonra, Jolie'nin Altınözü ilçesindeki çadır kentleri ziyaret edip, ülkesine döneceğini öğrenen ilçe halkı, bulundukları yerden ayrılıp evlerin döndü.

Jolie'yi görmek için bekleyenler arasında, çevre ilçeler ve Antakya'dan gelenlerin de bulunduğu öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir