Heyelanda kayıp sayısı 176'ya yükseldi

Washington eyaletinde meydana gelen toprak kaymasında ölenlerin sayısı 24'e, kayıpların sayısı 176'ya yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD'nin Washington eyaletinde cumartesi günü meydana gelen toprak kaymasında ölenlerin sayısının 24'e, kayıpların sayısının 176'ya çıktığı açıklanırken, felaketin ülke tarihinin en ölümcül ikinci heyelanı olduğu bildirildi. 

Washington'a bağlı Seattle kentinin 90 kilometre kuzeyindeki Snohomish ilçesinde meydana gelen heyelanda ölü sayısının 24'e yükseldiği ifade edildi. Kurtarma ekiplerinin, heyelanın meydana geldiği yerde, kayıp olduğu bildirilen 176 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.   

 Öte yandan, ABD Jeoloji Kurumu'na bağlı olan Colorada'daki Ulusal Heyelan Bilgi Merkezi'nden jeolojist Lynn Highland, Washington'daki heyelanın, alanında 86 yılın en ölümcül felaketi olduğunu bildirdi.   

Jeolojist Highland, Snohomish ilçesindeki heyelanı, 1928 yılında Los Angeles yakınlarındaki St. Fancis Barajı'nın yıkılmasına neden olan ve 500 kişinin ölümüyle sonuçlanan bir felakete dönmesinden sonra meydana gelen ABD tarihinin en ölümcül heyelanı olduğunu ifade etti. 

Ulusal Heyelan Bilgi Merkezi'ne göre, ABD'nin 50 eyaletinde görülen heyelanlar  yılda 25'ten fazla kişinin ölümüne ve 1-2 milyar dolar arasında maddi kayba neden oluyor. 

Felaket nedeniyle ABD Başkanı Barack Obama'nın, Avrupa'da dünya liderleriyle görüşmesi sırasında Beyaz Saray'ın acil durum ilanını imzalarken, Washington Valisi Jay Inslee de heyelandan etkilenen bölge sakinlerini ziyaret etti.   

Snohomish County Arama Kurtarma Yönetimi Müdürü John Pennington ise yaptığı açıklamada, ''İnancımı hiçbir zaman kaybetmedim ve toplumumuzun birçok insanı da inancını kaybetmeyecek ama içinde bulunduğumuz bir gerçekçilik unsuru var'' ifadesini kullandı. 

Arama kurtarma faaliyetleriyle ilgili olarak, ''Elimizden geldiği kadarıyla buna cevap veriyoruz ve yapmaya devam edeceğiz'' değerlendirmesinde bulunan Pennington, kurtarma operasyonunda çok hassas bir dönemece girdiklerini kaydetti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir