Hobi Kozmetik, 69 milyon dolara Hintliler'in oldu

Dabur India, grubun üç şirketinin de tüm hisselerini aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUMBAİ - Türkiye'nin önde gelen kişisel bakım ürünleri üreticisi Hobi Kozmetik, uzun görüşmeler sonunda 69 milyon dolar karşılığında Hintli Dabur Grubu'nun oldu.

Dabur'dan yapılan açıklamada satın almanın, firmanın Batı Asya ve Kuzey Afrika'da varlığını artırma stratejisinin bir parçası olduğu bildirildi.Açıklamaya göre firmanın uluslararası kolu Dabur International, Hobi Grup'un 3 şirketi Hobi Kozmetik, Zeki Plastik ve Ra Pazarlama'nın tüm hisselerini satın aldı. Firma, satın alma işlemlerinin 2011'in 3'üncü çeyreğinde tamamlanmasını bekliyor.

Satın almayla ilgili bilgi veren Dabur CEO'su Sunil Duggar Dabur, "Bu alım, bize Türkiye gibi cazip bir pazara giriş imkanı sağlarken, kendi kategorilerinde lider markaların da portföyümüze eklenmesini sağladı. Bu anlaşma uluslararası faaliyetlerimizde de bize güç kazandıracak" dedi.

Yıllık 750 milyon dolar ciroya sahip Dabur India, Hindistan'ın 4'üncü büyük kişisel bakım ürünleri üreticisi. 125 yıllık geçmişe sahip firma, saç bakım ürünleri, cilt, ağız ve diş bakım ürünlerinin yanısıra temizlik malzemeleri ile gıda malzemeleri de üretiyor.

Saç jölesinde yüzde 35'lik pazar payıyla sektörün lideri olan Hobi, Hobby ve New Era markaları altında saç ve cilt bakım ürünleri üretiyor. Firma, ürünlerini Ortadoğu ve Kuzey Afrika dahil 35 ülkeye ihraç ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir