Hollanda'da azınlık hükümeti düştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LAHEY - Hollanda'da, iktidardaki sağ azınlık hükümetinin, koalisyonu dışarıdan destekleyen aşırı sağcı Geert Wilders'ın lideri olduğu Özgürlük Partisi'nin (PVV) desteğini çekmesi üzerine düştüğü bildirildi.

Hollanda yayın kurumu NOS, ortaya çıkan siyasi krizi görüşmek üzere sabah saatlerinde yapılan olağanüstü Bakanlar Kurulu toplantısında, istifa kararı alındığını duyurdu.

Devlet Bilgilendirme Dairesi (RVD), Başbakan Mark Rutte'nin mevcut siyasi durumla ilgili öğleden sonra Kraliçe ile görüşeceğini açıklarken, medyaya yansıyan haberlerde, Başbakan'ın görüşmede hükümet üyelerinin istifasını sunacağına yer verildi.

Başbakan'ın meclisi de konuyla ilgili bilgilendirmesi öngörülürken, ülkenin Eylül ayında erken genel seçime gidebileceği yorumları yapılıyor.

Bu arada Kraliçe Beatrix'in Başbakan'la görüşmesinden sonra, Danıştay, Senato ve Meclis Başkanlarıyla bir araya gelmesi de bekleniyor. Haberlerde, Kraliçe'nin ayrıca, mecliste temsil edilen siyasi partilerin meclis grup başkanlarıyla görüşebileceğine de yer verildi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir