Hollande'dan Halep açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, "Halep'te ardı arkası kesilmeyen bombardımanlar ve sivil nüfusu hedef alan katliamlar, bölgede ortak bir isyan hissi uyandırıyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Yüksek Müzakere Heyeti Koordinatörü Riyad Hicab'ı Elysee Sarayı'nda kabul etti.

İkili görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Hollande, Halep'te sivillere yönelik saldırılara ilişkin, "Suriye'de ardı arkası kesilmeyen bombardımanlar ve sivil nüfusu hedef alan katliamlar bölgede ortak bir isyan hissi uyandırıyor. İnsanı yardım koridorlarının açılması ve bölgede kalanlara gıda yardımı gönderilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Bölgede ateşkes olmaksızın herhangi bir siyasi çözümün sağlanamayacağını vurgulayan Hollande, "Beşşar Esed rejimi bir bölgeyi kazandığını düşünebilir ancak sadece fazladan bir nefret kazanmış durumda." ifadelerini kullandı.

"Sivillere saldırıyorlar"

Halep'te yaşananları "korkutucu bir insani felaket" olarak nitelendiren Hicab ise "Sokaklarda cesetler var. Yaralananlar da hastane ve sağlık imkanları olmadığı için hayatını kaybediyor. Terörizmle mücadele bahanesiyle sivillere saldırıyorlar." şeklinde konuştu.

Esed rejiminin Halep'te bazı bölgeleri ele geçirmesinin Suriye muhalefetine geri adım attırmayacağını vurgulayan Hicab, "Eğer Esed ve müttefikleri Halep'in bazı mahallelerinde askeri bir ilerleme sağlayarak bizim devrim hedeflerimizden ödün vereceğimize inanıyorsa, bu işe yaramaz. Pazarlık etmeyiz." ifadelerini kullandı.

Suriye muhalefetinin terörizmle ve terör örgütü DEAŞ ile mücadele konusunda kararlı olduğuna işaret eden Hicab şunları kaydetti:

"Bugün Halep'te yürütülen, toprakları yangın yerine çevirme politikasıdır. Bu topraklarda yaşayan sivillerinin acılar dinmeli ve insani yardım koridorları açılmalı."

Bu konularda ilginizi çekebilir