Hong Kong polisi yine güç kullandı

Hong Kong'da, protestoların önemli merkezlerinden Mong Kok'a geri dönmeye çalışan göstericilerle polis arasında çatışma yaşandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HONG KONG - Hükümet karşıtı gösterilerin 20 gündür devam ettiği Hong Kong'da, protestoların önemli merkezlerinden Mong Kok'a geri dönmeye çalışan göstericilerle polis arasında çatışma yaşandı.

Polis, Mong Kok'a geri dönmeye çalışan binlerce protestocuya kırmızı bayraklar göstererek engel olmaya çalıştı daha sonra da alana girmemeleri için cop kullandı.

Mong Kok'taki barikatlar, sabah saatlerinde polis tarafından elektrikli testere kullanılarak sökülmüş ve yaklaşık yarım saatte gösteri alanı temizlenmişti.

Göstericiler Mong Kok'taki Nathan Road ve Argyle caddelerini yaklaşık 3 haftadır barikatla kapatmıştı. Polis, son günlerde göstericilerin barikatlarını kaldırmak için defalarca girişimde bulunmuştu.

Protestocular, Çin hükümetinin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için üç haftadır gösteri düzenliyor. Çin, ağustos ayında Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceği ancak adayların önce Pekin tarafından onaylanması gerektiğini açıklamıştı. 1842'den 1997 yılına kadar İngiliz sömürgesi altındaki Hong Kong, dünyanın en önemli finans merkezlerinden biri kabul ediliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir