Hong Kong'da kreş ve ilkokullar kapatılıyor

12 öğrencide domuz gribi saptanmasının ardından kreş ve ilkokullar 2 hafta süreyle kapalı kalacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

HONG KONG - Hong Kong'da 12 öğrencide domuz gribi saptanmasının ardından, kreş ve ilkokulların kapatılmasına karar verildi.

Yetkililer, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla kreş ve ilkokulların yarından itibaren 2 hafta süreyle kapalı kalacağını duyurdu.

Avustralya'da da domuz gribine yakalandığı tespit edilen 5 kişinin yoğun bakıma alındığı bildirildi. Victoria eyaletindeki sağlık yetkilileri, hastalığa yakalanan kişilerin sağlık durumlarının kötü olduğunu ve bu kişilerin yoğun bakımda tedavi altına alındığını söyledi.

Avustralya'daki domuz gribi vakası 1200'ü geçti. Hastalık, bu ülkede henüz ölüme yol açmadı. Hastalığa 74 ülkede rastlandı. Dünya genelindeki vaka sayısı 27 bin 737 olarak açıklandı, 141 kişi öldü. Dünya Sağlık Örgütünün bugün uzmanların katılacağı bir toplantı düzenlemesi ve bu toplantıda H1N1 virüsünün yayılmasının nasıl önüne geçilebileceğinin ele alınması bekleniyor.

41 yıl aradan sonra ilk kez grip salgını ilan edilecek

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ), domuz gribi hastalığına yol açan H1N1 virüsü vaka sayısında dünya genelindeki artış nedeniyle, 41 yıl aradan sonra ilk kez bugün grip salgını ilan etmesinin beklendiği bildirildi.

İskoçya Sağlık Bakanı Nicola Sturgeon, küresel salgın ilanının, muhtemelen DSÖ'nün bugün yapacağı acil toplantıdan sonra ilan edileceğini belirtirken, DSÖ'nün sözcüsü Thomas Abraham, acil toplantının, öğlen saatlerinde Cenevre'de düzenleneceğini ve üye ülkelerin sonuçtan haberdar edileceğini kaydetti. 

Cenevre'deki BM yetkilileri de toplantıdan salgın ilanı çıkmasını beklediklerini söyledi. DSÖ'nün yapacağı salgın ilanının, ilaç üreticilerini, domuz gribi hastalığına yol açan H1N1 virüsüne karşı hızla aşı üretmeye zorlaması bekleniyor.