Hristofyas ve Karayan görüşmesi sonuçsuz kaldı

KIbrıs Rum kesiminde hükümetin istifasından sonra yapılan görüşmeden sonuç çıkmadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - Kıbrıs Rum kesiminde, hükümetin geleceği açısından belirleyici olarak bakılan Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile Demokratik Parti (DİKO) lideri Marios Karoyan görüşmesinden sonuç çıkmadı.

DİKO'nun, Hristofyas başkanlığındaki AKEL-DİKO koalisyon hükümetinde yer alan iki bakanını geri çekme kararını alması ve ardından kabinenin tamamının istifa etmesiyle Rum tarafında yaşanan hükümet krizine çözüm bulmak amacıyla, Hristofyas ile Karoyan dün akşam yeniden bir araya geldi.

Rum basınına göre, Hristofyas-Karoyan arasındaki görüşmeden, ilk görüşmede olduğu gibi yine herhangi bir sonuç çıkmadı. Hristofyas, ekonomide şu anda görüşülen tedbirler paketinin ileriye götürülmesi ve Rum kesiminin enerji politikasının gözden geçirilmesi konularına değindi.

Türklerin durumu gündemde

Karoyan da görüşmede, DİKO'nun, Hristofyas'ın Kıbrıs müzakerelerinde sunduğu ''dönüşümlü başkanlık, ağırlıklı oy ve 50 bin Türkiye kökenli KKTC vatandaşının adada kalması'' önerilerini geri çekmesine ilişkin talebini gündeme getirdi ve bu konudaki anlaşmazlık aşılamadı.

Habere göre Hristofyas, önerilerin bu zaman diliminde geri çekilmesinin yanlış olacağını Karoyan'a iletirken, müzakerelerdeki görüşmenin nasıl geliştiğine ilişkin olarak Karoyan'a bilgi vermekten kaçındı.

DİKO Başkanı Marios Karoyan, Hristofyas'la görüşmesinin, DİKO'nun hükümette kalması için ortaya koyduğu koşulların özünü kapsadığını söyledi. Hristofyas ise görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapmadı.

Hristofyas ve Karoyan'ın gelecek hafta içinde yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.

Kurulacak olan yeni geniş tabanlı hükümetin de hafta başında açıklanması öngörülüyor.

Bu arada, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, partisinin, DİKO ile işbirliğinin sürdürülmesinden yana olduğunu söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir