İbrahimi, Esad rejimi heyetiyle görüşüyor

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi İbrahimi, Suriye barış görüşmeleri kapsamında Beşşar Esad rejimi heyetiyle görüşüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CENEVRE - Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, Suriye barış görüşmeleri kapsamında Beşşar Esad rejimi heyetiyle görüşüyor.

İbrahimi, BM Cenevre Ofisi'ndeki görüşmenin ardından, Suriye muhalefeti heyetiyle de bir araya gelecek. 

Hafta başından beri sürdürülen görüşmelere dün ara verilmiş ve İbrahimi, Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Gennady Gatilov ve ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Wendy Sherman ile müzakerelerde gelinen aşamayı değerlendirmişti. 

İbrahimi, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, taraflar arasındaki müzakerelerde çok fazla ilerleme kaydedilemediğini ancak ABD ve Rusya'nın sürece desteğinin devam ettiğini bildirmişti.

Özel Temsilci İbrahimi'nin çarşamba günü taraflarla aynı odada yaptığı görüşmelerde, muhalefet heyeti geçiş süreci önerisini ortaya koymuş, rejim heyeti ise şiddet ve terörizm konusunda konuşmayı tercih etmişti.

Rejim heyeti, Cenevre Bildirisi'nin ilk maddeden başlayarak tartışılmasını isterken, muhalifler ise geçiş hükümetinin ele alınması ile pek çok sorunun çözüleceğini belirtiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir