İdam mahkumunun cezası infaza bir gün kala affedildi

Georgia Af ve Şartlı Tahliyeler Kurulu, idam mahkumunun cezasını infaza bir gün kala ömür boyu hapse çevirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATLANTA - ABD'nin Georgia eyaletinde, kayınbiraderi tarafından ateşli silahla vurularak yaralanan bir kişiyi döverek öldürmekten ölüm cezasına çarptırılan mahkumun cezası infazdan bir gün önce affedildi. 

Georgia Af ve Şartlı Tahliyeler Kurulu, 20 yıl önce işlediği suçu itiraf etmesinin ardından suçlu bulunarak idama mahkum edilen 68 yaşındaki Tommy Lee Waldrip'in cezasını ömür boyu hapse çevirdi. 

Kurul'dan yapılan açıklamada, cezada indirime gidilmesinin gerekçesine ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi. Açıklamada sadece kararın, davayla ilgili tüm unsurlar, şartlar, lehte ve aleyhteki savlar dinlendikten sonra alındığı kaydedildi. Waldrip'in avukatlarından karara ilişkin henüz açıklama gelmedi. 

Georgia Başsavcısı Sam Olens de Kurul'un aldığı kararla ilgili yorum yapmayacağını söyledi. 

Waldrip, 2002'den beri Georgia Af ve Şartlı Tahliyeler Kurulu tarafından cezası hafifletilerek ömür boyu hapse çevrilen 5. idam mahkumu oldu. Kurul en son 20 Nisan 2012'de Daniel Greene adlı mahkumun cezasında indirime gitmişti. 

Georgia eyaletinde 20 yıldan beri ölüm hücresinde olan Waldrip, silahlı soygun suçundan yargılanan küçük oğlu John Mark Waldrip'in davasında görgü tanığı olan 23 yaşındaki mağaza görevlisi Keith Evans'ı 13 Nisan 1991'de büyük oğlu ve kayınbiraderiyle öldürdüğünü itiraf etmişti. 

Waldrip, 1994 yılında sonuçlanan davada ölüm, büyük oğlu Tommy Lee Waldrip ve kayınbiraderi Howard Livingston ömür boyu hapis cezalarına çarptırılmıştı. 

Mahkeme kayıtlarına göre, Waldrip'in küçük oğlunun yargılandığı davada tanıklık yapmaması için tehdit edilen Evans, Waldrip'in kayınbiraderi Livingston tarafından kamyonunun içindeyken ateşli silahla vuruldu. Saldırı sonucu yüzünden ve boynundan yaralanan Evans daha sonra Waldrip, büyük oğlu ve kayınbiraderi tarafından dövülerek öldürüldü.  

Bu konularda ilginizi çekebilir