İhale teklifi 'uçtu'

KTHY'ye ortak olmak için Atlasjet tarafından verilen teklif ihale kutusundan çıkmadı. 5 KTHY çalışanı gözaltında.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA  - Kıbrıs Türk Hava Yolları'na (KTHY) ortak olmak için Atlasjet tarafından dün verilen teklif, ihale kutusundan çıkmadı.

KTHY Yönetim Kurulu, KTHY ile ilgili ortaklık ihalesinde son kararı vermek üzere, akşam saatlerinde Lefkoşa'daki KTHY Genel Merkez Binası'nda toplantı yaptı.

KTHY Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Çavuşoğlu, toplantıdan sonra basına yaptığı açıklamada, dün Atlasjet tarafından verilen teklifin ihale kutusundan çıkmadığını bildirdi.

Çavuşoğlu, KTHY Yönetim Kurulu'nun Atlasjet'in teklifini değerlendirmek amacıyla genel müdürlüğün üst katında toplandığını, konu hakkında uzun görüşmeler olduğunu, ardından zarfı almak için kendisi ve bir yönetim kurulu üyesinin aşağıya indiğini, ancak iki ayrı anahtardan oluşan ihale kutusu açıldığında teklife ilişkin zarfın içinde olmadığının görüldüğünü kaydetti.

5 kişi gözaltında

Soruşturma çerçevesinde polis, 5 KTHY çalışanını gözaltına aldı. Söz konusu 5 kişinin ifadelerinin tamamlanmasından sonra ya gözaltı sürelerinin uzatılması için mahkemeye çıkarılacakları ya da gün içinde serbest bırakılacağı belirtildi.

KTHY Yönetim Kurulu, KTHY ile ilgili ortaklık ihalesinde son kararı vermek üzere dün akşam saatlerinde Lefkoşa'daki genel merkez binasında toplanmış, Atlasjet'in noter huzurunda ihale kutusuna attığı teklif ihale kutusundan çıkmamıştı.

Bu gelişmenin ardından KKTC Bakanlar Kurulu gelişmeleri değerlendirmek üzere olağanüstü toplanarak, KTYH Yönetim Kurulu'nun, KTHY'ye işletme ortaklığı için tek teklifi veren Atlasjet ile müzakerelere başlamasına karar almıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir