İki devden IŞİD uyarısı!

ABD, IŞİD'le mücadele kapsamında oluşabilecek saldırılara karşı Türkiye'deki vatandaşlarına dikkatli olmaları çağrısında bulunurken, Fransa, vatandaşlarına Türkiye'nin de aralarında olduğu 30 ülkeye seyahat uyarısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dünyanın iki devi ABD ve Fransa, IŞİD saldırılarına karşı alarma geçti. ABD, yeni bir güvenlik uyarısı yayımlayarak, Türkiye'deki vatandaşlarını IŞİD'in olası saldırılarına karşı dikkatli olmaya çağırdı. Fransa ise vatandaşlarına Türkiye'nin de aralarında olduğu 30 ülkeye seyahat uyarısında bulundu.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin internet sitesinde yer alan güvenlik uyarısında, Suriye'deki İD unsurlarına karşı başlatılan askeri operasyon sonrasında ABD vatandaşlarına karşı Türkiye'de de şiddet eylemleri olabileceğine dikkat çekildi.

Geçmişte ABD vatandaşları ve hedeflerine yönelik Türkiye'de çeşitli saldırılar yapıldığının hatırlatıldığı uyarıda, "spesifik bir tehdit algısı olmamasına karşılık ABD vatandaşlarının olası tehditlere karşı çok dikkatli olmaları ve kendi güvenlikleri için uygun adımları atmaları" istendi.

Fransa'dan 30 ülkeye seyahat uyarısı

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise, terör örgütü IŞİD'e yönelik müdahale nedeniyle düzenlenebilecek saldırılara karşı vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısı yapıldı.  

"Hatay'a gitmeyin"

Açıklamada Türkiye'nin Suriye ve Irak sınırındaki şehirlerine, özellikle de Hatay'a gidilmemesi tavsiyesinde bulunuldu. Bakanlık, Türkiye'ye seyahat edenlerin internet sitesinde oluşturulan bölüme bu ülkeye gittiklerine dair kayıt yaptırmalarını tavsiye etti.  

Öte yandan Savunma Konseyi, Cezayir'de kaçırılan Fransız rehinenin öldürülmesinin ardından yaptığı toplantıda kamusal alanda ve toplu taşıma araçlarında güvenlik önlemlerinin artırılmasına karar verdi. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada da  Fransa'nın terör tehdidine etkili bir biçimde yanıt verilebilmesi için Avrupalı ve uluslararası ortaklarıyla temas halinde olduğu kaydedildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir