İkinci grev dalgası başladı

Almanya'daki kamu kuruluşlarında 2. uyarı grevi dalgası başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN  - Almanya'da kamu sektöründeki ücret artışı konusunda işverenlerle anlaşamayan sendikalar, Aşağı Saksonya ve Bremen eyaletlerinde 2. büyük uyarı grevi dalgasını başlattı. "Ver.di" sendikasının sözcüsü Ulf Birch, bugün bu eyaletlerdeki tüm kamu kuruluşlarının grev yaptıklarını belirtti. Birch, grevin 24 saat süreceğini kaydetti.

Uyarı grevi nedeni ile vatandaşların toplu taşıma araçlarını ve çocuk yuvalarını kullanımı ile çöplerin toplanması konusunda önemli ölçüde aksaklıklar yaşayacağına dikkati çekildi. Hannover toplu taşım şirketi Üstra'nın bir yetkilisi, otobüs ve metroların yarın yerel saat ile 03.00'a kadar çalışmayacağını ifade etti.

Uyarı grevlerinin yarın Bavyera, Baden-Württemberg ve Hessen eyaletlerinde, çarşamba günü de Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde sürdürüleceği bildirildi. Sendikalar kamu çalışanları için yüzde 6,5 oranında ücret artışı talep ederken, işverenler yüzde 3,3 oranında ücret artışı öneriyor. Almanya'da geçen hafta da bazı eyaletlerde uyarı grevine gidilmişti.

(AA)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir