İKT 8. Enformasyon Bakanları Toplantısı sona erdi

İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, İKT toplantısında yapılan görüşmeleri Türk basın mensuplarına değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

RABAT - Fas'ın Rabat kentinde düzenlenen İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) 8. Enformasyon Bakanları Toplantısı sona erdi.

İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, toplantıda yapılan görüşmeleri Türk basın mensuplarına değerlendirdi.

Teşkilat için çok önemli olan Uluslararası İslam Haber Ajansı ve Radyo ve Televizyon Kurumları Birliği'nin ele alındığını belirten İhsanoğlu, "Bakanlar, gündemde yer alan iki kuruluşun da yapmak istediği reform hareketini kabul ettiler. Bu çok önemli. Çünkü iki kuruluş da teşkilatın 20 yıla yakın atıl kalan iki önemli kurumuydu. Bunlar canlandırılacak ve faaliyete başlayacak" dedi.

İhsanoğlu, İKT'nin bu yıl, kuruluşunun 40. yılını kutladığını kaydederek, "Teşkilat burada kurulmuştu, ilk toplantı burada yapılmıştı. Bu sene kutlama programı ilgiyle karşılandı. Ayrıca birçok devlet katkıda bulunmak istiyor. İKT olarak hem yeni hamleleri ele alacağız hem de bir değerlendirme yapacağız. 40 yılın performansını da değerlendirmek gerekiyor" diye konuştu.

40. yıl kutlamaları sırasında sempozyumlar ve sergiler düzenleneceğini, film yapılacağını anlatan İhsanoğlu, en önemlisinin de teşkilatın siyasi yönden performansının nasıl olduğunun değerlendirileceğini söyledi.

İKT Genel Sekreteri İhsanoğlu'nun verdiği bilgiye göre bundan sonraki enformasyon bakanları toplantısı Gabon'da yapılacak.