IMF, büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etti

IMF, Nisan ayındaki raporunda, yüzde 1,9 olarak ilan ettiği 2010 yılına ilişkin küresel büyüme tahminini, 0,6 puan yukarı yönlü revize etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

WASHINGTON - Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Ekonomik Görünümü raporunda yaptığı yenileme ile dünya ekonomisinin girdiği durgunluğun en alt noktasından toparlanmaya başladığını belirterek, 2010 yılına ilişkin önceki büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize ettiğini bildirdi.

IMF, Nisan ayındaki raporunda, yüzde 1,9 olarak ilan ettiği 2010 yılına ilişkin küresel büyüme tahminini, 0,6 puan yukarı yönlü revize ederek, yüzde 2,5 oranına yükseltti.

Fon, Nisan ayında yüzde 1,3 olarak açıkladığı bu yıla ilişkin küresel ekonomi daralma tahminini ise 0,1 puan revize ederek yüzde 1,4 olarak bildirdi.

IMF raporunda, küresel durgunluğun henüz tam olarak bitmediği, ancak gerek ABD, gerekse diğer ülkeler tarafından uygulamaya sokulan ekonomik canlanma paketleri sayesinde, yavaş da olsa ekonomik durgunluktan çıkılmaya başlandığı vurgulandı.

ABD'nin de daha önceki yüzde 2,8 yerine, bu yıl yüzde 2,6 oranında küçüleceği kaydedildi.

IMF, Nisan ayında, ABD ekonomisinin, gelecek yıl hiç büyümeyeceğini ilan ederken, yeni raporda, yüzde 0,8 oranında büyüyeceği ifade edildi.

Avrupa'daki gelişmiş ekonomilerin de bu yıl yüzde 4,8 oranında küçülürken, gelecek yılki küçülmenin yüzde 0,3 oranına gerileyeceği belirtildi.

Rapora göre, Çin ve Hindistan da tahminlerin üzerinde büyüme gösterecek.