IMF: Heyet, önümüzdeki ay Türkiye'ye gidebilir

IMF Dış ilişkiler Başdanışmanı David Hawley Türkiye ile IMF arasında verimli görüşmeler olduğunu belirterek IMF heyetinin önümüzdeki ay yeniden Türkiye'yi ziyaret edebileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Uluslararası Para Fonu (IMF) sözcüsü David Hawley, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky arasında dün Davos'ta yapılan toplantının verimli geçtiğini ve IMF heyetinin, stand-by görüşmelerinin sonuçlandırılması amacıyla Şubat'ta tekrar Türkiye'ye gitmesinin beklendiğini söyledi.

Hawley, IMF merkezinde düzenlediği brifingde, Türkiye ile IMF arasındaki gelişmelere ilişkin son durum hakkında bilgi vermesinin istenmesi üzerine, Başbakan Erdoğan ile Lipsky'nin dün Davos'ta görüştüğünü hatırlatarak, bu görüşmeyi "verimli" olarak nitelendirdi.

Ankara'da Türk makamlarıyla yapılan görüşmelerde stand-by'a ilişkin birçok alanda ilerleme sağlanmasının ardından IMF heyetinin hafta başında Türkiye'den ayrıldığını hatırlatan Hawley, "heyet stand-by'a ilişkin geriye kalan görüşmelerin tamamlanması amacıyla muhtemelen gelecek ay yeniden Türkiye'ye gidecek" dedi.

Hawley, geriye kalan konuların, özellikle orta vadeli mali reform gündemine ilişkin olduğunu belirtti.