IMF, Yunanistan'a desteğe hazır

IMF Başkanı Strauss-Kahn, stand by anlaşması ile Yunanistan'a mali katkı yapmaya hazır olduklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, stand by anlaşması ile Yunanistan'a mali katkı yapmaya hazır olduklarını ve konuyu bugün görüşeceklerini söyledi.

Strauss-Kahn, yaptığı açıklamada, çok yıllık stand by anlaşması aracılığı dahil IMF'nin, ihtiyaca ve Yunanlı yetkililerin talebiyle, çabalara katılmaya hazır olduğunu belirterek, IMF ekibinin bugün Brüksel'de bu konuyu Yunanlı yetkililerle, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Merkez Bankası ile görüşeceğini ifade etti.

Euro Bölgesi ekonomi ve maliye bakanları, Yunanistan'a yüzde 5 faiz oranıyla 30 milyar Euro kredi taahhüdünde bulundu, ancak Yunanistan henüz planın uygulamaya geçmesini talep etmedi.

Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, Atina'da yayımlanan To Vima gazetesine verdiği demecinde, Euro Bölgesine üye ülkelerin Yunanistan'a yardım mekanizması oluşturma kararından sonra, ülkesinin içinde bulunduğu mali krizi IMF ihtiyaç duymadan aşabileceğine inandığını kaydetmişti.

"Yunanistan için tek seçenek deflasyon"

Öte yandan Fransız gazetesi Le Monde'da yer alan habere göre, IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Yunanistan'ın borç sorunlarını etkin şekilde ele almasının tek yolunun deflasyon olduğunu söyledi.

Strauss-Kahn, Avusturya'da yayımlanan Profil dergisine yaptığı açıklamada, Yunanistan için tek etkin yolun deflasyon olmaya devam ettiğine dikkati çekerek, bunun tam olarak Avrupa Komisyonu tarafından önerilen çözüm olduğunu belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir