İngiliz gazeteci Türk estetik doktorunu ifşaladı

İngiliz gazete The Sun için çalışan bir gazeteci, bir Türk estetik doktoru ile görüşmesini ifşaladı. Görüşmedeki doktorun "rahatsız edici" tavırlarda bulunduğunu söyleyen gazeteci, ameliyat olması için doktor tarafından baskı gördüğünü iddia etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere'nin tabloid gazetelerinden The Sun, Türkiye'den İngiltere'ye gelen bir estetik doktorunun, "Brazilian Lift" olarak bilinen kalça kaldırma operasyonu başta olmak üzere birçok estetik ameliyat işlemini indirimli fiyatlarla pazarlamak için İngiltere'de yaptıkları tanıtım gezilerinde "rahatsız edici" davranışlarda bulunduklarını ortaya çıkardı.

Kimliğini gizleyen İngiliz gazeteci, Londra'nın merkezinde Regent's Park'ta bulunan Holiday Inn otelinde düzenlenen Ekol Uluslararası Hastaneleri tanıtım gezisine katıldı.

Otel odasındaki danışma anlarını kaydeden gazeteci, rahatsız olduğunu ve ameliyatın olası riskleri hakkında bilgilendirilmediğini söyledi. Kısıtlı İngilizceye sahip bir Türk doktorla görüştüğünü belirten gazeteci, 5 bin sterlinlik bir ameliyata ikna edilmek için baskı gördüğünü iddia etti.

The Sun gazetesi haberi, "Sağlık turizminin karanlık dünyasına ilişkin araştırmamız, bir Türk doktorun yasal boşluklardan yararlanarak İngiltere'deki tıbbi tanıtımlarda insanlara baskı yaptığını ortaya çıkardı" ifadesiyle servis etti.

"Sağlık Bakanlığı acilen soruşturma başlatmalı"

The Sun gazetesi ayrıca, "Sağlık Bakanlığı acilen soruşturma başlatmalı" başlığıyla başyazı yayımladı. The sun, "En az 28 kişi bu ucuz ameliyatı yapan sağlık görevlilerinin elinde can verdi, yüzlercesi de hastaneye kaldırıldı" dedi.

Başyazıda şu ifadeler kullanıldı:

"Gizli görevdeki muhabirimize neredeyse hiç mahremiyet verilmedi, neredeyse hiç İngilizce bilmeyen kayıtsız bir doktor tarafından çirkin bir şekilde tartaklandı ve ardından ikinci el araba satıcılarının yüzünü kızartacak kadar acımasız bir satışa maruz bırakıldı.

Bu mahrem muayenelerin ve tavsiyelerin yasadışı tıbbi uygulama anlamına gelip gelmediği henüz net değil.

Ancak Sağlık Bakanlığı acilen soruşturma başlatmalıdır.

Hiç kimse kadınların yurtdışına uçup sağlıklarını ya da hayatlarını riske atmalarını engelleyemez"