İngiltere ekonomik toparlanmayı 2010 yılında bekliyor

İngiltere Sanayi Odası, ekonomik iyileşmenin "yavaş ve kademeli" gelişeceği tahmininde bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LONDRA - İngiltere Sanayi Odası (CBI) tarafından hazırlanan raporda ülkede ekonomik torlanmanın 2010 yılının başlarından önce mümkün olmadığı, bu tarihte başlayacak olan ekonomik iyileşmenin de "yavaş ve kademeli" gelişeceği tahminine yer verildi.

Raporda İngiltere ekonomisinin 2009 yılı boyunca yüzde 3,9 küçülmeye devam edeceği, 2010 yılında ise yüzde 0,7'lik büyüme oranına dönülebileceği de ifade edildi.

CBI direktörü Richard Lambert de yaptığı açıklamada, "ekonomik durgunluğun en zor aşamasını geride bıraktık" dedi, ancak ekonomide yeşermeye başlayan yeni filizlerin kimseyi yanıltmaması gerektiği uyarısında da bulundu. Lambert buna gerekçe olarak da ekonomik toparlanmanın çok yavaş ve kademeli gelişebileceğine dair öngörüleri ortaya koydu.

CBI direktörü, "kredi koşullarındaki güçlükler hala İngiltere'de faaliyet gösteren firmaların yaklaşımlarını etkiliyor. Büyümenin yeniden sağlanabilmesi için kredi sağlayıcılarının kendilerini daha güvende hissetmeleri ve kredi musluklarını açmaları gerekiyor" dedi.