İngiltere'den İran'a "ilişki" çağrısı

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, İranlı mevkidaşı Salihi'ye "Adım adım ve karşılıklı olarak ilişkileri geliştirelim" çağrısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, ülkesinin İran'la daha iyi ilişkiler kurmaya açık olduğunu ve bunun "adım adım, karşılıklı olarak" yapılabileceğini söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hague'in İranlı mevkidaşı Ali Ekber Salihi ile, İran'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından iki ülke ilişkileri ve uluslararası konuları ele almak üzere telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi.

Görüşmede William Hague'in, İran'ın uluslararası toplumun nükleer programıyla ilgili kaygılarını gidermek için acilen birşeyler yapmasının gerekliliğini yinelediği belirtildi.

Hague'in Salihi ile yaptığı telefon görüşmesinde ayrıca, "İngiltere'nin İran'la, adım adım ve karşılıklılık temelinde, ikili ilişkilerde gelişme sağlanılmasına açık olduğunu açıkça ifade ettiği" bildirildi.

İngiliz bakan, İranlı mevkidaşıyla, New York'ta eylül ayında yapılacak BM Genel Kurulu'nda bir araya gelmek istediğini de ifade etti.