İngiltere'den Nijerya'ya 'Boko Haram' desteği

İngiltere Savunma Bakanı Fallon, ülkesinin Nijerya Silahlı Kuvvetleri'ne çeşitli alanlarda verdiği desteği artıracağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiliz hükümeti, Nijerya'nın Boko Haram terör örgütüyle mücadelesine yardımcı olma kapsamında, bu ülkeye verdiği desteğini artıracağını bildirdi. 

Nijerya'yı ziyaret eden İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, bölgedeki temasları kapsamında bugün Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari ile bir araya geldi. 

Buhari ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamada bulunan Fallon, Nijerya'nın terör örgütü Boko Haram'la mücadele çabaları kapsamında ülkesinin Nijerya Silahlı Kuvvetleri'ne çeşitli alanlarda verdiği desteği artıracağını duyurdu. Fallon, Boko Haram'ı, "masum sivilleri katleden ve kaçıran, vahşi bir örgüt" olarak nitelendirerek, "Örgütü bitirme çabalarında Nijerya'nın yanında duruyoruz" dedi. 

İngiliz bakan, özellikle Nijeryalı yetkililerin el yapımı patlayıcılarla başa çıkmasına yardımcı olması ile daha fazla tıbbi eğitim sağlanması için bölgeye özel ekipler gönderileceğini belirterek, ayrıca, Nijerya Hava Kuvvetlerine hava meydanı savunma ile ayaklanmayla mücadele operasyonlarında yardımcı olmak üzere, bölgeye yeni bir Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) eğitim timinin sevk edileceğini duyurdu. 

Nijeryalı askerlere eğitim sağlayan bölgedeki İngiliz personelin sayısının önümüzdeki yıl iki katına çıkarılmasının planlandığını belirten Fallon, böylece bu rakamın 300'e ulaşacağını söyledi. 

İngiltere, Nijerya Silahlı Kuvvetleri'ne sağladığı taktiksel destek ve çeşitli alanlardaki eğitimleri kapsamında bu yıl bölgeye 130 askeri personelini sevk etmişti. 

Nijerya'da dine dayalı yönetim isteyen Boko Haram örgütü kanlı saldırılarıyla biliniyor.