Irak 'danışmanları' koruyacak

ABD, Bağdat hükümetinin, Iraklı güvenlik güçlerine eğitim, tavsiye ve destek vermek amacıyla bu ülkeye gidecek 300 askeri danışmana koruma sağlayacağını diplomatik notayla bildirdiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON -  ABD, Irak’taki merkezi hükümetin, Iraklı güvenlik güçlerinin, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüyle mücadelelerinde eğitim, tavsiye ve destek vermek amacıyla Irak’a girecek 300 askeri danışmana koruma sağlayacağını diplomatik notayla bildirdiğini kaydetti.

Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby, yazılı açıklamasında, Irak hükümetinin ülkedeki krizden önceki ABD personeline sağladığı aynı korumayı gidecek askeri danışmalara da vereceğini belirterek, “Irak’ta kısa dönem değerlendirme ve tavsiye görevi yürütecek askerlerimiz için bu korumaların yeterli olduğuna inanıyoruz. Bu anlaşmayla birlikte, ilk bir kaç değerlendirme ekibinin oluşturulmasına başlayabileceğiz” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Barack Obama, geçen hafta, Irak'a, 300 kadar Amerikalı askeri danışman göndereceklerini ve Bağdat ile Kuzey Irak'ta ortak operasyon merkezleri oluşturacaklarını söylemişti. ABD'nin, Irak'a gidecek güçleri için Bağdat yönetiminden korumanın garanti edilmesine yönelik beklentisi bulunuyordu.

Bu konularda ilginizi çekebilir