Iraklı ortaklarımızla çıkarlarımızı geliştiriyoruz

ABD Başkanı Obama, "Iraklı ortaklarımızla, güvenlik ve barışa yönelik ortak çıkarlarımızı geliştirmek için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

WASHINGTON - ABD Başkanı Barack Obama, ABD'nin Iraklı ortaklarıyla güvenlik ve barışa yönelik ortak çıkarlarını geliştirmek için çalışmaya devam ettiklerini bildirdi.
 
Obama, Irak Savaşı'nın 10. yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. "ABD'nin en uzun savaşlarından biri" şeklinde tanımladığı Irak Savaşı'nda görev alan ve hayatını kaybedenlere eşi Michelle ile takdirlerini sunduklarını belirten Obama, birçok kez Irak'a gidip gelen 1,5 milyona yakın askeri ve sivil personeli de saygıyla selamladıklarını kaydetti.
 
Obama, "Irak halkına, yıllarca yaşadıkları zor koşulların ardından kendi geleceklerini oluşturma fırsatını vermek için hayatlarını feda eden 4,500 Amerikalının hatırasını onurlandırıyoruz" ifadesini kullandı.  
 
Obama, savaş gazilerine yönelik sorumlulukları olduğunu da belirterek, Irak'ta yaralanan 30 binden fazla Amerikalı'nın sağlık hizmetleri ve hak ettikleri yardımlara ulaşmalarını, eğitim ve iş imkanını yakalamalarını sağlamaları gerektiğini vurguladı. ABD Başkanı, Amerikalılardan da bu askerleri ve ailelerini desteklemeye ve onurlandırmaya devam etmelerini istedi. 
 
Irak'tan son Amerikan birliğinin 2011'de çekildiğini hatırlatan Obama, ABD'nin Iraklı ortaklarıyla güvenlik ve barışa yönelik ortak çıkarlarını geliştirmek için çalışmaya devam ettiklerini bildirdi.