İran heyetine vize verilmedi iddiası

Suudi Arabistan'ın Mina'daki izdiham olayını incelemek üzere bu ülkeye gitmesi planlanan İran heyetine vize vermediği iddia edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suudi Arabistan'ın Mina'daki izdiham olayını incelemek üzere bu ülkeye gitmesi planlanan İran heyetine vize vermediği ileri sürüldü.

İranlı Üniversite Öğrencileri ajansı İSNA'nın haberine göre, Suudi Arabistan'ın Mina'daki izdiham olayını incelemek üzere bu ülkeye gitmesi planlanan İran heyetine şu ana kadar vize vermediği belirtildi.

İran devlet televizyonuna konuşan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hasan Kaşkavi, Milli Güvenlik Yüksek Konseyi'nin Mina'daki izdiham sonrasında dün sabah olağanüstü bir toplantı yaparak, olayı araştırmak ve yerinde incelemelerde bulunmak üzere Suudi Arabistan'a özel bir heyetin gönderilmesini kararlaştırdıklarını açıklamıştı.

Daha önce İran Hac ve Ziyaret Kurumu tarafından yapılan açıklamada ise Mina'daki izdihamda 136 İranlının hayatını kaybettiği, 90 İranlının da yaralandığı bildirilmişti.

Son bilgilere göre, Kurban Bayramı'nın ilk günü Mina'da yaşanan izdihamda 4 Türk vatandaşının da aralarında olduğu 753 kişi hayatını kaybetmiş, 887 kişi de yaralanmıştı.