İran'dan Doğu Akdeniz çıkışı

Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Selami: "İran'ın güvenlik sınırları Doğu Akdeniz'e kadar uzanır"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAHRAN - İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Hüseyin Selami, ülkesinin güvenlik sınırlarının Doğu Akdeniz'e kadar uzandığını söyledi.

İran'ın resmi Fars Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, İran-Irak savaşında hayatını kaybedenler için düzenlenen törende konuşan Selami, İran'ın düşmanların oyun alanında yenilen taraf olmayacağını belirterek, "İran'ın güvenlik sınırları Doğu Akdeniz'e kadar uzanır ve düşmanların İran'ın hareketlerin durdurmasına da izin verilmeyecek" dedi.

"Düşmanların" İran'ı işgal etmek istediğini kaydeden Hüseyin Selami, "Bizi bir orduyla, bir ülkeyle değil dünyanın bütün büyük güçleri bir araya gelerek yenmek ve teslim almak istiyorlardı. Bizim gençlerimiz 8 yıl (İran-Irak savaşı boyunca) direnmeseydi bu gün biz de Irak gibi, Afganistan gibi, Suriye gibi olacaktık" diye konuştu.

Konuşmasında İran'ın nükleer programına da değinen Selami, "düşmanların" ülkesinin nükleer programa sahip olmasını istemediklerini belirterek, "Düşmanlar bizi nükleer güçten mahrum etmek istiyorlar. Zorla, nükleer gücü bizim elimizden almak istiyorlar. Fakat, biz güvenlik sınırlarımızı Doğu Akdeniz'e kadar genişlettik. Onlar bizim, hareketimizi durduramaz" ifadesini kullandı.