İrlanda Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor

İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Ticaret Bakanı Eamon Gilmore, 7-10 Nisan 2013 tarihlerinde Türkiye’yi ziyaret edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Ticaret Bakanı Eamon Gilmore, 7-10 Nisan 2013 tarihlerinde Türkiye’yi ziyaret edecek.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ziyaret çerçevesinde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, İrlandalı mevkidaşı ile 7 Nisan’da İstanbul’da yapacağı görüşmelerde, Türkiye-İrlanda ikili ilişkilerinin yanı sıra, Türkiye-AB ilişkileri ve Kıbrıs sorunu ile güncel bölgesel ve uluslararası konuların ele alınmasının planlandığı belirtildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Gilmore’un, ziyareti kapsamında, 8 Nisan’da ülkemizde geçici koruma sağlanan Suriyelilerin misafir edildiği Gaziantep-Nizip’teki barınma merkezini ziyaretinin ardından Ankara’ya geçerek 9 Nisan’da Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilmesi, aynı gün AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile görüşmesi öngörülmektedir. Ankara’daki temaslarını müteakip, İrlanda Başbakan Yardımcısı ve beraberindeki heyetin 10 Nisan’da İstanbul’da iş çevreleriyle temaslarda bulunması tasarlanmaktadır. Gilmore’un, İrlanda’nın AB Dönem Başkanlığını üstlendiği bu dönemde ülkemize yapacağı ziyaretin, Türkiye-İrlanda ikili ilişkilerinin başta ekonomi ve ticaret olmak üzere her alanda giderek derinleşip gelişmesinin yanısıra AB’ye katılım sürecimize ivme kazandırılması bakımından da önemli katkıda bulunacağı değerlendirilmektedir."