IŞİD'e hava saldırıları sürüyor

ABD ve koalisyon güçleri, son 4 gün içerisinde Suriye ve Irak'taki IŞİD hedeflerine yönelik 55 hava saldırısı düzenledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamaya göre, ABD ordusu 28 Kasım-1 Aralık günlerinde bombardıman uçakları ve insansız hava araçlarıyla Suriye'de IŞİD militanlarını hedef alan 27 hava saldırısı düzenlerken, Irak'ta da aynı zaman dilimi içerisinde ABD ve partner ülkelerin ordularına ait savaş ve taarruz uçakları ile insansız hava araçları IŞİD'i 28 kez havadan vurdu.

Suriye’de Kobani civarındaki 17 hava saldırısında IŞİD’e ait iki bina, üç tank, üç muharebe pozisyonu, bir silahlı personel taşıma aracı, üç araç ve iki sevkıyat alanı imha edildi, yedi taktik ünitesi vuruldu, altı savaş pozisyonu hedef alındı ve IŞİD’in işgal ettiği bir binaya zarar verildi. Rakka civarındaki 9 hava saldırısında da IŞİD’e ait elektronik savaş garnizonu, askeri garnizon ve bir IŞİD merkezi ile frekans bozma sistemi ve bir tank, 14 IŞİD aracı vuruldu. Halep yakınındaki hava saldırısında ise Horosan Grup hedef alındı.

Irak’ta, Musul yakınındaki 13 hava saldırısında IŞİD’e ait dört taktik ünitesi, iki büyük ünite, iki muharebe pozisyonu, üç silahlı araç, yedi araç, iki IŞİD kamyonu ve buldozeri yok edildi. Buna ek olarak, 3 hava saldırısında ağır silahlar ve IŞİD’in işgal ettiği bir bina ile tünel girişi imha edildi. Sincar yakınlarındaki bir hava saldırısında da IŞİD’e ait iki bina hedef alındı.

Irak’ta Telafer yakınlarındaki 5 hava saldırısında da 19 IŞİD aracı, iki sığınak, IŞİD yerleşkesi yok edilirken, IŞİD’e ait bir taktik ünitesi vuruldu. Hit kendi yakınlarındaki üç hava saldırısında da IŞİD’e ait bir kontrol noktası, bir sığınak ve kazı makinesi ortadan kaldırıldı ve IŞİD’e ait bir taktik ünitesi ile başka bir kontrol noktasına zarar verildi.

Tal Tabab’daki iki hava saldırısında IŞİD’in muharebe pozisyonu ile taktik ünitesi yıkılırken, Tikrit’teki iki hava saldırısında üç IŞİD aracı yok edilip, iki büyük ünite vuruldu. Kerkük’teki hava saldırısında da IŞİD aracı, Ramadi’deki saldırıda IŞİD aracı ve taktik ünitesi imha edildi.