İsrail gerilimi, füze kalkanını unutturmak için

MHP lideri, AKP'nin dış politika hamlelerini eleştirirken, Başbakan'dan Yahudi Cesaret Ödülü'nü iade etmesini istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye ile İsrail arasında son zamanlarda yaşanan gerilimin, iç politikada mevzi kaybetmemek ve füze kalkan projesinin kurulma tartışmalarını önlemek adına yapıldığı izleniminin gittikçe güçlendiğini belirtti.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, komşu coğrafyalarda istikrar ve barış ikliminin yeşermesi uğruna icra edildiği ifade edilen "temelsiz ve nafile girişimlerin" ters teptiğini ve Türkiye'nin açığa çıkan gerilimin kutup başı haline geldiğini savundu.

Bahçeli, şunları kaydetti:

"Uluslararası alanda sözü dinlenmeyen, teklifleri kabul görmeyen AKP zihniyetinin iç politikada mevzi kaybetmemek ve füze kalkan projesinin kurulma tartışmalarını önlemek adına sahte bir İsrail düşmanlığına tevessül ettiği izlenimi gittikçe güçlenmektedir. Eğer AKP, füze savunma sisteminin kurulmasıyla ilgili sürecin gölgelenmesini sağlamak ve bu kapsamda gündem değiştirmek adına İsrail kartını ileri sürüyorsa, bu yaptığı tezgah kısa sürede deşifre olacak ve bunun bedelini de mutlaka ödeyecektir."

"Dönemsel, hayalci, duruma göre şekil alan dış politika"

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin dış politikasını "dönemsel, hayalci, duruma göre şekil alan, inandırıcılıktan uzak ve milli çıkarları gözetmeyen" olarak niteledi.

Hükümetin, Türkiye'yi küresel ve bölgesel barışa katkıda bulunan sorun çözücü bir niteliğe kavuşturma amacının bugüne kadar bir sonuç doğurmadığını savunan Bahçeli, Mavi Marmara baskını sonrasında yaşanan süreci de eleştirdi. Birleşmiş Milletler'in basına sızan raporunun, İsrail'in baskınına gerekçe oluşturmaya çalışarak BM'nin güvenilirliğine de darbe vurduğuna dikkat çeken Bahçeli, son gelişmelerin hükümetin izlediği dış politikada 'ne kadar zayıf, aciz ve çaresiz olduğunu' bir kez daha teyit ettiğini savundu.

Bahçeli, hükümetin, Birleşmiş Milletler raporunu hükümsüz ilan ettiğini ve İsrail'e karşı beş maddelik bir yaptırım paketi uygulamaya koyarak geri dönülmez bir yola girdiğini kaydetti.

MHP Lideri, Başbakan Erdoğan'ın bundan sonra Filistinliler'in yüreğini serinletmek ve inandırıcılığını göstermek için sahibi olduğu 'Yahudi Cesaret Ödülü'nü bir an önce iade etmesini tavsiye etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir