İsrail polisi, Başbakan Netanyahu'yu sorgulayacak

İşadamlarından yüksek değerde hediye aldığı iddia edilen Başbakan Netanyahu, bu akşam İsrail polisi tarafından sorguya çekilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İsrail polisinin, işadamlarından hediyeler kabul ederek görevini ihlal ettiği şüphesiyle Başbakan Benjamin Netanyahu'yu Kudüs'deki şahsi konutunda sorguya alması bekleniyor.

Haaretz gazetesi, başsavcı Avichai Mandelblit'in ön soruşturmanın ardından sorgulamanın yapılmasına izin verdiğini belirtti. Israel Radio isimli radyo da sorgulamanın bu akşam gerçekleşeceğini belirtti.

Polis ve Adalet Bakanlığı soruşturmanın tam olarak ne zaman gerçekleşeceğini belirtmezken, ne tür bir sorgu olacağı konusunu da açıklamadı. Netanyahu'nun ofisi herhangi bir yanlış yapılmadığını açıkladı.

Netanyahu'nun ailesinin sözcüsü, "Bütün iddiaların kurgu olduğu ortaya çıkacak. Tekrar ediyoruz, hiçbir şey olmayacak çünkü hiçbir şey yok" dedi.

Haaretz ve diğer gazeteler, soruşturmanın Netanyahu'nun yerli ve yabancı işadamlarından yüz binlerce şekel değerinde hediye kabul etmesiyle ilgili olduğunu belirtti.