İsrail'in Kudüs çağrısı Avrupa'da destek görmedi

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı sonrasında, İsrail'în diğer ülkelere de benzer bir adım atmaları için yaptığı çağrı Avrupa ülkelerinde destek görmedi. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Avrupa'daki diplomatik temaslarında beklediğini bulamadığı belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı sonrasında, İsrail'în diğer ülkelere de benzer bir adım atmaları için yaptığı çağrı Avrupa ülkelerinde destek görmedi. 

ABD'nin kararı sonrası diplomatik girişimlerini artıran İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, dün Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la, bugün de Brüksel'de AB Dış Politika Şefi Federica Mogherini ile görüştü. Netanyahu, Brüksel'de bazı AB ülkelerinden dışişleri bakanlarıyla da bir araya geldi.

İsrail ile Filistin arasında müzakere yoluyla barışın sağlanması gerektiğini belirten Macron "Trump'ın Kudüs kararı barış için bir tehdit" derken, Mogherini de iki devletli çözüme vurgu yaptı.

Reuters'ın haberine göre, Netanyahu'nun Kudüs'ü başkent olarak tanıma talebi Avrupa ülkeleri tarafından reddedildi. İsrail'in en yakın Avrupalı müttefikleri bile, Kudüs konusunda ABD ile aynı adımı atmayı reddetti ve bu durumun şiddeti artıracağı yorumunu yaptı.

Brüksel'deki toplantıya katılan İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, hiçbir Avrupa ülkesinin Trump'ın kararını desteklemediğini ve İsrail'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşımayı düşünmediğini söyledi.

Netanyahu: Filistinlilerin İsrail devletini tanıma zamanı geldiNetanyahu: Filistinlilerin İsrail devletini tanıma zamanı geldi