İşte dünyayı sarsan o pilot

150 kişinin hayatını kaybettiği faciada uçağı bilerek düşürdüğü açıklanan yardımcı pilot hakkında bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Düşen Germanwings havayoluna ait uçağın yardımcı pilotunun kimliğine ilişkin bilgiler açıklandı.  28 yaşındaki Andreas Lubitz adlı pilotun etnisitesinin bilinmediği fakat Almanya vatandaşı olduğu belirtildi.

Marsilya Savcısı Brice Robin, Lubitz'in terör bağlantısına ilişkin ellerinde bilgi olmadığını belirtirken, Alman yetkililerin önümüzdeki perşembe ya da cuma günü pilotun özgeçmişine ve özel hayatına ilişkin daha fazla bilgi vereceğini söyledi.

Wall Street Journal'ın haberine göre; Lubitz, Almanya'nın Renanya Palatina eyaletine bağlı Montabaur kasabasında yaşıyor.

Yolcular sempatik buluyordu

Kuşku yaratmayan bir profile sahip olan Andreas Günter Lubitz, sosyal medyada yer alan yorumlara göre yolcular tarafından sempatik bulunuyordu.Amerikan Federal Havacılık Dairesi'nden onaylı FAA uçucu belgeli pilotun endişe yaratmayan bir kariyeri var.Lubitz'un FAA belgesi alması, fiziksel ve psikolojik olarak ciddi testlerden geçtiğini, yani güvenilir bir uçuş pilotu olduğunu gösteriyor.Lubitz, Almanya'da özel uçakların yanısıra öğretmen pilotluk yapıyordu. 

Lufthansa düşen uçağın ikinci pilotunun, Eylül 2013'ten beri Germanwings için çalıştığını ve 630 saatlik uçuş tecrübesi olduğunu açıklamıştı. Airbus A320 ile 6 bin saatlik uçuş tecrübesi olan kaptan pilotun ise 10 yıllık tecrübe sahibi olduğu açıklanmıştı. 

polis-004.jpg

Alman polisi Andreas Lubitz'in evini güvenlik çemberine aldı

lubitz.jpg

İşte Lubitz'in Almanya'nın Frankfurk kentine 60 kilometre uzaklıktaki Montabaur kasabasındaki evi. Pilotun komşuları yorum yapmaktan kaçındı.   

 

Bu konularda ilginizi çekebilir