İşte Hollanda'nın en zenginleri

Ülkenin en zengin 500 kişisinin toplam serveti yaklaşık 83,3 milyar euro. Listede ilk sırayı ise özel istihdam şirketi Randstad'ın sahibi aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LAHEY - Hollanda'da en zenginler listesinin başında ülkenin en büyük özel istihdam şirketi Randstad'ın sahibi Frits Goldschmeding yer aldı. 

Goldschmeding, tahmini 3,2 milyar euroluk servetiyle Quote dergisinin her yıl açıkladığı "Hollanda'nın en zengin 500 kişisi" listesinde ilk sıraya yerleşti. Dergiye göre Goldschmeding'in servetinde geçen yıla göre yüzde 6,7 artış yaşandı.   

Daha önce listenin ilk sırasında yer alan Heineken ailesinin varisleri ise yurt dışında yaşadıkları için bu yıl değerlendirmeye alınmadı. 7 milyar euronun üzerinde serveti olduğu belirtilen Hollandalı Heineken'in sahibi Londra'da yaşıyor. 

Dik Wessels 2,4 milyar ile 2'nci, John de Mol 2,3 milyar euro ile 3'üncü sırada

Listede inşaat şirketi sahibi Dik Wessels 2,4 milyar ile ikinci ve yaptığı televizyon programlarıyla tanınan Talpa adlı şirketin sahibi John de Mol ise 2,3 milyar euro ile üçüncü sırada yer aldı.   

Sadece Hollanda'da ikamet edenlerin servetleri göz önüne alınarak hazırlanan listeye göre, ülkenin en zengin 500 kişisinin toplam serveti yaklaşık 83,3 milyar euro olarak hesaplandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir