İtalya sinyal vermeli

Devlet bütçesinin düzenlenmesi Almanya tarafından bütçenin sağlamlaştırılmasına yönünde verilecek sinyal kabul edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya'nın devlet bütçesinin düzeltilmesi konusunda gerekli düzenlemeleri yaparak, önemli bir sinyal vermesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Merkel, bugün başkent Berlin'de İzlanda Başbakanı Johanna Sigurdardottir ile yaptığı görüşmeden sonra, euro para biriminin istikrarlı olduğunu ancak bazı ülkelerde bir borç sorununun yaşandığını belirterek, "Gerekli tasarrufun yapılacağı ve bütçenin sağlamlaştırılmasına yarayacak bir bütçenin kabul edilmesi, İtalya'nın kendisi tarafından verilmesi gereken önemli bir sinyal olacaktır" şeklinde konuştu.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile dün telefonla bu konuda konuştuğunu ifade eden Merkel, İtalyan hükümetinin, arzulandığı gibi bir bütçeyi kabul edeceğine inandığını ve böylece bütçenin sağlamlaştırılması konusunda kararlı olduğunu göstereceğini kaydetti.

Yunanistan'ın bir an önce yeni programın uygulanmasına ihtiyacı olduğunu belirten Merkel, Almanya'nın ve diğer tüm euro ülkelerinin euronun istikrarını koruma konusunda kararlı olduğunu, şu ana kadar bu konuda bir dizi önlem alındığını, gerekirse gelecekte de alınacağını sözlerine ekledi.

Başbakan Merkel, daha sonra, Kenya, Angola ve Nijerya'yı kapsayan gezisini gerçekleştirmek üzere Afrika'ya hareket etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir