İtalya, Türkiye'yi stratejik alan olarak belirledi
Webit Kongresi'nde konuşan İtalya Ekonomiyi Geliştirme Bakanlığı Uzmanı Corbetta,"Türkiye pazarı bize çok çekici ve etkileyici geldi. Biz de Türkiye'yi stratejik alan olarak belirledik." dedi.
İSTANBUL - İtalya Ekonomiyi Geliştirme Bakanlığı Uzmanı Mattia Corbetta, son dönemdeki ekonomik başarıları dolayısıyla Türkiye'yi stratejik alan olarak belirlediklerini kaydetti.
Webit Kongresi'nde kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Corbetta, fuara bakanlık düzeyinde katılan tek ülke olmaktan gurur duyduklarını, İtalya'da bilişim alanında faaliyet gösteren, başarıya ulaşması muhtemel şirketleri devlet politikası kapsamında desteklediklerini belirtti.
Türkiye'nin başarı rüzgarından faydalanmak için Webit'te bulunduklarını anlatan Corbetta, şunları kaydetti:
"Özellikle Türkiye'nin son yıllardaki ekonomik kalkınması çok hızlı gelişti, hayat standartları süratle yükseldi. Şu anda da gelişmeye ve yükselmeye devam eden bir ülke konumunda... Burada inanılmaz ekonomik başarılar söz konusu. Bu atılımın sadece Türkiye'nin ekonomik standardını yükseltmediğini, aynı zamanda toplum bazında da hissedildiğini gördük. Türkiye'deki bütünleşik başarı Türkiye'yi diplomatik anlamda da çok önemli bir yere taşımıştır. Bundan dolayı Türkiye pazarı bize çok çekici ve etkileyici geldi. Biz de Türkiye'yi stratejik alan olarak belirledik."
İtalya'da yatırım yapmayı düşünen Türk şirketlerine çeşitli kolaylıklar sağlandığını dile getiren Corbetta, ülkede son 1 yılda bin 300'e yakın yenilikçi şirket kurulduğunu, teşviklerle bu şirketleri kalkındırmaya çalıştıklarını, bu şirketlerle işbirliği düşünen Türk firmaları için de bu katkı ve teşviklerin geçerli olacağını dile getirdi.
"İtalya'da iş yapmayı düşünen Türk ortaklara da aynı teşvikleri sağlayabiliyoruz" diyen Mattia Corbetta, Türkiye gibi ülkelerle de iş köprüleri kurmak istediklerini, İtalya ve Türkiye arasında özellikle 'start up' (yeni kurulmuş) düzeyindeki şirketlerin iş birliği yaparak daha başarılı olacaklarına inandığını anlattı.
Corbetta, "İnanıyoruzki bu havzada, Akdeniz'de bulunan iki önemli ülke de çok girişimci ve yenilikçi fikirler barındırıyor. Burada önemli iş görüşmeleri yaptık, elimizde çok verimli malzeme var. Daha ilk günden bankalar, TÜBİTAK ve bunlar gibi birçok kuruluşla görüşme yaptık. Start Up şirketlerimizden birkaçı Türkiye'den partnerlerle anlaşarak işbirliği için kollarını sıvadı bile..." diye konuştu.