İtalya'da deprem 27 can aldı

TSİ 04.30 civarında meydana gelen depremde ölü sayısının artmasından endişe ediliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ROMA - İtalya'da dün gece meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısının 27'ye yükseldiği bildirildi.

İtalyan haber ajansı Ansa, hastane kaynaklarına dayanarak, Roma'ya 90 km mesafedeki L'Aquila'da meydana gelen depremde ölenlerin sayısının 27'ye çıktığını duyurdu.

İtalya Ulusal Jeofizik Kurumu depremin büyüklüğünü 5.8 olarak verirken, Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi büyüklüğün 6.3 olduğunu kaydetmişti.

Berlusconi deprem bölgesine gidiyor

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, deprem felaketinin ardından bugünkü Moskova seyahatini iptal ederek, L'Aquila kenti ve civarını bizzat ziyaret etmeyi kararlaştırdı.

Berlusconi, Canale 5 televizyonuna yaptığı açıklamada, depremin merkez üssü L'Aquila'yı bizzat ziyaret etmeye karar verdiğini belirterek, "L'Aquila'ya gitmek üzere yola çıkıyorum. Moskova'ya gitmekten vazgeçtim. Zira başbakanın o bölgeye bizzat gitmesini gerektiren bir faciayla karşı karşıyayız. Bunun daha yararlı olacağına inanıyorum" dedi.

Berlusconi, deprem öncesindeki normal programında, İtalya-Rusya Ekonomi Forumuna katılmak üzere bugün öğleye doğru Moskova'da olmayı planlıyordu. Yaklaşık 500 İtalyan işletmesinin, 12 bankanın ve bini aşkın iş adamının katılımıyla Moskova bugün başlayacak iki günlük forum toplantısına büyük önem veren Berlusconi, ziyareti sırasında Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile de görüşecekti.