İtalya'da seçimler ikinci tura kaldı

İtalya'da yapılan kısmı yerel seçimlerde büyük şehirlerde hiçbir adayın yüzde 50'yi geçememesi nedeniyle 25 Haziran'da seçimlerin ikinci turu gerçekleştirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İtalya'da yaklaşık bin yerleşim yerinde yerel yöneticileri belirlemek üzere yapılan kısmi yerel seçimler ikinci tura kaldı.

İçişleri Bakanlığı verilerine göre, katılımın yüzde 60,07 olduğu seçimlerde Cenova, Parma, Verona ve Catanzaro gibi büyük kentlerde hiçbir adayın yüzde 50'nin üzerinde oy alamaması nedeniyle iki hafta sonra ikinci tur seçim yapılacak.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Cenova'da ikinci turda, ilk turda oyların yüzde 38'ini alan sağcı Kuzey Birliği Partisinin adayı Marco Bucci ile oyların yüzde 33'ünü alan merkez soldan Demokrat Parti (PD) adayı Gianni Crivello yarışacak.

Parma'da ise ikinci tur, oy oranı yüzde 35 olan 5 Yıldız Hareketinden Federico Pizzarotti ile yüzde 33 oy oranını yakalayan PD'li Paolo Scarpa arasında geçecek.

Palermo'da oy sayımı hala sürüyor. Mevcut belediye başkanı ve merkez solun adayı Leoluca Orlando'nun oyunun yaklaşık yüzde 45 olduğu belirtildi. Orlando'nun, sayım tamamlandığında yüzde 50'yi geçmesi bekleniyor.

İkinci tur, 25 Haziran'da ilk turda en çok oy alan iki aday arasında yapılacak.