Japonya, piyasa oynaklığına dikkat çekti

Japon hükümeti yayınladığı ocak ayı ekonomi raporunda küresel piyasalardaki dalgalanmaların izlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Japon hükümeti ekonomiye ilişkin değerlendirmesini değiştirmedi ancak piyasa oynaklığını not etti. 

Japon hükümeti ülke ekonomisine yönelik genel değerlendirmesini devam ettirdi ve ekonomide toparlanmanın ılımlı şekilde devam ettiği söylemini tekrarladı. Bununla birlikte ekonomideki bazı zayıflıkların farkında olunduğunu ifade eden hükümet, piyasalardaki dalgalanmaların izlenmesine ihtiyaç olduğunu vurguladı. 

Japon hükümeti bugün yayınladığı ocak ayı ekonomi raporunda, sanayi üretimi için değerlendirmesini ise yükseltti. Bununla birlikte ekonominin ihracat gibi bazı kısımlarındaki zayıflıkların not edildiğini de belirtti.

Çin'in yavaşlaması kaynaklı riskler

Japon hükümeti raporunda, Mart sonunda tamamlanacak mali yıl için hazırlanan ek bütçenin hızlı şekilde uygulamaya konmasının ekonomide toparlanmayı güvenceye alacağını da ifade etti. 

Rapor ayrıca Çin ve diğer gelişmekte olan ekonomilerde yavaşlama ve ABD'de para politikasının normalleşmesinden kaynaklı olası aşağı yönlü risklere de dikkat çekti.